Látogatóknak – For Visitors

Scroll down or click here for English!

Megközelítés Autóval

Budapest (Dél) felől az M7-M1 autópályán kifelé haladva, az M1-es autópályára kell eltérni, majd a Törökbálint Budakeszi leágazásnál (ez az első) kell lehajtani. A lehajtó végén balra kell fordulni, majd a lámpás kereszteződésen egyenesen áthajtani. A parkolóba a hangárok előtt kell behajtani jobbra. (hangárok mögötti terület a parkoló)

Budakeszi (Észak) felől érkezve a repülőteret az út baloldalán fogjuk megpillantani. Tovább kell hajtani és a buszmegálló után kb. 100 méterrel balra kell fordulni, a nagy hangárok mögé.

A két buszmegálló közötti behajtónál TILOS a parkolás, görgess lentebb a térképhez!

Megközelítés Tömegközlekedéssel

Széll Kálmán Térről (Moszkva tér) a 22-es vagy a 22A busszal a végállomásig kell utazni. A 22A busz sűrűbben jár, a végállomása Budakeszi fő utcáján van, (Dózsa György Tér) egyszerűbb az átszállás a repülőtér felé tartó volánbuszra. Gyalog nagyjából 25 perces séta.
A 22-es busz végállomása a Tesco-Parkcenter, a volánbuszra itt is át lehet szállni, a repülőtér azonban innen 10-15 perces sétával is elérhető.
A 22-es, 22A busz menetrendjéről bővebb információ itt, a volánbuszéról (779) pedig itt található.

2019 májusától új BKK buszjárat (188) indult Budakeszi és Kelenföld metróállomás közt, melynek segítségével a repülőtér még könnyebben elérhető, hiszen közvetlenül a repülőtérnél is megáll! Budakeszin a Dózsa György téren és a Tesco-Parkcenternél is át lehet szállni. A 188-as busz menetrendje itt érhető el.

A Tesco-Parkcentertől az úttesttől független kerékpárút vezet a repülőtérre, így a repülőtér kerékpárral is biztonságosan megközelíthető.
A gyalogosan érkezőknek is javasoljuk, hogy a kerékpárút mentén sétáljanak. Figyelem, a kerékpárút Tesco-Parkcenter felőli nagyjából 500m-es szakasza még építés alatt áll, ezen a részen kijárt földúton lehet közlekedni.

Közlekedés a repülőtéren

A repülőtér két vitorlázórepülő klubnak is otthona, így a pályának mindkét oldalán lehet starthely. A starthelyeket a pálya szélén parkoló startbuszokról és az ott várakozó gépekről lehet felismerni.  A vitorlázórepülő starthelyek a széliránytól függően lehetnek a pálya északi (út menti) vagy déli (“völgy”) végén is. Ha a pálya út felőli végén a csörlő aggregátorok állnak, akkor a start a pálya másik végén van, ilyenkor érdemes odamenni az aggregátorokhoz, és a kötélhúzó autóval kényelmesen le lehet jutni a startra. A starthelyek ilyenkor fokozott körültekintéssel gyalog is megközelíthetők, de mindig a szegélyjeleken (fehér jelzések a fűben) kívüli területen kell közlekedni.

A repülőtéren fontos néhány – ésszerű – szabály betartása a látogatók és a repülő üzem biztonsága érdekében:

Járó hajtóművű gépet megközelíteni szigorúan tilos, és mindig úgy kell helyezkedni, hogy ne akadályozzuk a járművek mozgását, nem biztos, hogy a pilóta lát minket! A repülőgépek nem csak a pályán, hanem pálya és hangárok, állóhelyek közt is gurulhatnak – lásd a térképen – itt is figyelemmel közlekedjünk. A pályára belépni, azt keresztezni szigorúan tilos és életveszélyes! A repülőgépek gyorsan mozognak, a vitorlázógépeket (a motorhang hiánya miatt) ráadásul fokozottan nehéz észrevenni, ezért mindig körültekintően közlekedjünk.  A pálya megkerülésekor is figyeljünk a gépekre, ha leszálló repülőt látunk, várjuk meg a leszállást, csak utána menjünk át a másik oldalra. Ha egyszerre többen megyünk át a pálya másik oldalára, lehetőség szerint mindig maradjunk egy csoportban.

A repülésvezető és a pilóták, illetve a segítő személyek kéréseit, utasításait tartsuk be, ezek a látogatók és a repülések biztonságát segítik.

Az alábbi térképen láthatod a repülőtéri egyesületek és szolgáltatók épületeit, valamint a néhány a repülőtér megközelítését és a repülőtéri közlekedést segítő jelzést. Kattints az elemekre a leírásukhoz!

On the map above you can see the facilities of the airfield and some markers which may help for approaching and moving at the airfield. Click on the elements for description!

Directions by car

Budapest (from South): on the M1-M7 highway from Budapest, keep right onto M1, then take the first exit to Törökbálint, Budakeszi. After leaving the highway, turn left, then go through the intersection. The airfield will be on the right side, the car parking is located at the rear side of the hangars. (turn right from the road, before passing the hangars)

Budakeszi (from North): the airfield will be on the left side. Pass the bus stops, then at about 100 meters turn left, after passing the big hangars.

Parking is prohibited at the airfield gate, please use the designated parking, described above.

Directions by Public Transport

From Széll Kálmán Square take the 22 or the 22A bus line to its terminal station. The final station of the 22A is in Budakeszi center, where it is easy to change to the Volán bus, which has a station at the airfield, (Farkashegyi Repülőtér) or you can reach the airfield by a 25 minutes walk.
The final station of the bus 22 is Tesco-Parkcenter, from here the airfield can be reached by a 10-15 minutes walk.
Click here, for the 22, 22A bus schedule, and here for the volán bus. (779)

You can also change to the new bus (188) which stops at the airfield, at both Budakeszi center (Dózsa György square) and Tesco-Parkcenter. This bus runs between Budakeszi center and Kelenföld metro station. You can find the schedule here. (no. 188)

From the Tesco-Parkcenter there is a bike path (independent from the road) directly to the airfield. We recommend to walk there, if you choose to come by foot.

Movements at the Airfield

There are two gliding clubs at the airfield, so start sites can be on both side – and depending on the wind, both ends – of the runway. The start sites can be recognized by the start buses and the waiting gliders. Never cross the runway, always move along the white boundary marks in the grass around the runway. In case of going to the other side of the runway – outside of the boundary marks – try to do it in a group and in a quick manner. Always look for approaching aircraft, and upon noticing an inbound aircraft, stop until it passes.

Never approach an aircraft with running engine and please note that the aircraft may taxi off the runway to the hangars or parking – check the map.

Please always obey the requests of the pilots and staff, they are for the safety of visitors and to ensure flight safety.